HELIX M SIX DSP

 1. Αρχική
 2. HELIX M SIX DSP
 • Κατασκευαστής: HELIX
 • Κωδικός Προϊόντος: HA16119
 • Διαθεσιμότητα: 2-3 Ημέρες
 • 6κάναλος ενισχυτής μικρού μεγέθους με ενσωματωμένο DSP 10 καναλιών και πλατφόρμα ACO

Ενισχυτες

HELIX M SIX DSP

 

O ενισχυτής M SIX DSP είναι κάτι παραπάνω από «απλώς» ένας άλλος ενισχυτής 6 καναλιών-μάλλον, παρά τις μικρές διαστάσεις του, έχετε να κάνετε με ένα ισχυρό κέντρο ελέγχου που διαθέτει τουλάχιστον δέκα επεξεργασμένα κανάλια DSP. 

Επιπλέον, ο ενισχυτής παρέχει άφθονη ισχύ εξόδου με 100 Watts RMS ανά κανάλι σε φορτίο 4 Ohms και 2 Ohms.
H εκπληκτική σχέση απόδοσης τιμής σε συνδυασμό με το φανταστικό σύνολο χαρακτηριστικών θα εξασφαλίσουν τέλεια ηχητικά αποτελέσματα.

 

Τονικός χαρακτήρας  HELIX!

 

Οι συμβιβασμοί όσον αφορά την ποιότητα του ήχου δεν έχουν θέση σε ένα προϊόν HELIX - και γι 'αυτό o M SIX DSP είναι εξοπλισμένος με όλα τα χαρακτηριστικά  για τέλειο ήχο. Φυσικά, οι ξεχωριστοί μετατροπείς AD και DA ενσωματώνονται τέλεια  στην πλακέτα (η οποία κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στη Γερμανία,) η οποία περιέχει ένα   εξαιρετικά ισχυρό DSP της Analog Devices.

Επιπλέον, οι  4 έξοδοι προενισχυτή RCA με τάση εξόδου 6 Volt παρέχουν περισσότερο από αρκετό gain για να οδηγήσετε οποιονδήποτε επιπλέον συμπληρωματικό ενισχυτή.

Μέγιστη ευελιξία

 

Ακόμη και το εσωτερικό τμήμα ενισχυτή του M SIX DSP είναι εξαιρετικά μεταβλητό-μπορεί είτε να λειτουργήσει σε λειτουργία 4 καναλιών είτε, χάρη στη δυνατότητα γεφύρωσης, μπορεί επίσης να διαμορφωθεί ως ενισχυτής 3 καναλιών ή ακόμη και 2 καναλιών.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Με τις έξι εξόδους προενισχυτή, το ηχοσύστημα μπορεί να επεκταθεί με διαφορετικό τρόπο και να αναβαθμιστεί σε έως και 10 κανάλια.
Σε συνδυασμό με άλλους ενισχυτές της σειράς M (M ONE X, M FOUR ή M SIX), υπάρχουν περισσότερες από αρκετές δυνατότητες επέκτασης του αριθμού των ενισχυτικών καναλιών .
Αυτό διευκολύνει τον σχεδιασμό δυνατών πολυκάναλων συστημάτων που εξοικονομούν χώρο με τεράστιες δυνατότητες και απίστευτο ήχο με εξαιρετικά πολλές ρυθμίσεις!

 

Virtual Channel Processing - έτσι λειτουργεί η δρομολόγηση σημάτων σήμερα

 

Τα πολλά κανάλια DSP πρέπει να διαχειρίζονται και να διαμορφώνονται σωστά - επομένως δεν υπήρχε αμφιβολία ότι ο M SIX DSP είναι επίσης εξοπλισμένος με την καινοτόμο επεξεργασία εικονικού καναλιού (Virtual Channel Processing) της Audiotec Fischer.
Η προσαρμογή στα σύγχρονα εργοστασιακά ηχοσυστήματα που διαθέτουν ένα αυξανόμενο αριθμο εξόδων , έχει σημαντικό αντίκτυπο στην πολυπλοκότητα της δρομολόγησης του σήματος μέσα στον ενισχυτή. Ειδικά όταν πολλά σήματα εισόδου αναμειγνύονται μεταξύ τους και στη συνέχεια χωρίζονται ξανά σε πολύδρομα συστήματα, οι συμβατικές έννοιες δρομολόγησης φτάνουν γρήγορα στα όριά τους, τόσο όσον αφορά την εφαρμογή όσο και τη χρηστικότητα. 

Το νέο πολυεπίπεδο «Virtual Channel Processing » της Audiotec Fischer, σε συνδυασμό με το φιλικό προς το χρήστη λογισμικό DSP PC-Tool διευκολύνει την πραγματοποίηση ακόμη και πολύ σύνθετων διαμορφώσεων . 

Επιπλέον, επιτρέπει την δημιουργία και ρύθμιση σύνθετων χαρακτηριστικών ήχου,όπως το "RealCenter" ή το "Augmented Bass Processing".

 

Απίστευτη  ταχύτητα - χάρη στην ACO

 

Οσο πιο γρήγορη επεξεργασία, τόσο το καλύτερο.Η  ιδιαίτερα ισχυρή πλατφόρμα 32 bit ACO αναλαμβάνει όλες τις εργασίες ελέγχου και εξασφαλίζει σημαντικά μεγαλύτερη ταχύτητα, πρώτα για την επικοινωνία δεδομένων με το λογισμικό DSP PC-Tool, 'οπως επίσης και για την αστραπιαία εναλλαγή μεταξύ έως και δέκα μνημών ήχου. 

Αλλά το ACO προσφέρει πολύ περισσότερα. Υποστηρίζει ηχητικά εφέ, όπως η Augmented Bass Processing   ή το RealCenter, καθώς και ένα EQ εισόδου ξεχωριστό για κάθε κανάλι, συμπεριλαμβανομένου του Αναλυτή σήματος εισόδου (ISA) για εύκολη ανάλυση και αντιστάθμιση των σημάτων εισόδου των εργοστασιακών ραδιοφώνων που είναι ηχητικά χρωματισμένα από το εργοστάσιο.

 

Συμπαγής κατασκευή, και απόλυτα πρακτική

Παρά την τεράστια γκάμα λειτουργιών και την μεγάλη ισχύ εξόδου, ο M SIX DSP παρουσιάζεται στον ίδιο κλασικό, συμπαγή σχεδιασμό HELIX με διακριτικές γραμμές όπως ένας HELIX M  FOUR ή  ONE. Χάρη στην τεχνολογία ενισχυτή τάξης D, διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα θερμοκρασίας ακόμη και σε πλήρη ισχύ. Και χάρη σε χαρακτηριστικά όπως η δυνατότητα Start-Stop, κύκλωμα ADEP.3 και λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, είναι ιδανικά εξοπλισμένος για τις καθημερινές πλέον προκλήσεις των εργοστασιακών συστημάτων στα νέα αυτοκίνητα.

 

Χαρακτηριστικά

 • Εως 130 Watts RMS ανά κανάλι σε 4 & 2 Ω
 • Εξαιρετικά ισχυρό 64μπιτο Audio DSP "σταθερού σημείου" και υπερσύγχρονοι μετατροπείς σήματος 32 Bit AD και DA από την AKM
 • ACO - Προηγμένη πλατφόρμα CoProcessor 32 Bit για βελτιωμένες δυνατότητες συστήματος και DSP όπως:
  • ISA (Input Signal Analyzer) και InputEQ για εύκολη ανάλυση και αντιστάθμιση των σημάτων εισόδου
  • Ηχητικά εφέ SFX - Augmented Bass Processing, StageXpander, RealCenter & Co.
 • Έξυπνη είσοδος Hi-level  6 καναλιών με κύκλωμα ADEP.3
 • 4 έξοδοι προενίσχυσης RCA / Cinch με μέγ. Τάση εξόδου 6 Volt
 • Η Εικονική Επεξεργασία Καναλιών (VCP) επιτρέπει ακόμα πιο ευέλικτη διαμόρφωση για πολύ σύνθετα συστήματα.
 • Δυνατότητα γεφύρωσης για  οδήγηση ισχυρού γούφερ ή υπογούφερ
 • DSP-board που κατασκευάζεται στη Γερμανία

Χαρακτηριστικά DSP

 

RealCenter

 

Η λειτουργία "RealCenter" είναι ένας αλγόριθμος, που αναπτύχθηκε από την Audiotec Fischer, ο οποίος δίνει έμφαση στις μουσικές πληροφορίες που υπάρχουν στο αριστερό και το δεξί μπροστινό κανάλι για να δημιουργήσει ένα μοναδικό κεντρικό σήμα. Σε αντίθεση με τις κοινές διαδικασίες, στις οποίες συνοψίζονται μόνο τα κανάλια, η ένταση του κεντρικού σήματος ελέγχεται επίσης δυναμικά από το στερεοφωνικό πληροφοριακό περιεχόμενο του αριστερού και του δεξιού καναλιού.
Ακούγεται περίπλοκο αλλά αυτό το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό: Αυτό σημαίνει ότι εάν μόνο το αριστερό ή το δεξί κανάλι εκπέμπει ένα ηχητικό σήμα, το κεντρικό κανάλι δεν θα αναπαράγει ένα σήμα. Στην περίπτωση κοινών πληροφοριών, το επίπεδο έντασης του κεντρικού καναλιού μειώνεται μόνο κατά 6 dB (= μισό επίπεδο έντασης). Το "RealCenter" της Audiotec Fischer επιτρέπει μια μοναδική, διευρυμένη μουσική σκηνή  για οδηγό και συνοδηγό ταυτόχρονα! Επομένως, τα μειονεκτήματα ενός συμβατικού κεντρικού καναλιού, όπως μια "στενή" -  μικρή σκηνή ήχου, είναι παρελθόν.

 

Επεξεργασία ενισχυμένων μπάσων (Augmented Bass Processing)

 

Ο αλγόρθιμος "Augmented Bass Processing" της Audiotec Fischer, που αποτελείται από τα δύο επαναστατικά χαρακτηριστικά ήχου "Dynamic Bass Enhancement" και "SubXpander", έχει αναπτυχθεί ειδικά για να βελτιώσει δραματικά την αναπαραγωγή χαμηλων συχνοτήτων στα subwoofer.
Το "Dynamic Bass Enhancement" συνδυάζει έξυπνα το μέγιστο βαθύ μπάσο και την υψηλότερη ηχητική πίεση - ανεξάρτητα από το στυλ μουσικής ή τα χειριστήρια ήχου στην πηγή. Ανάλογα με το σήμα εισόδου, το "Dynamic Bass Enhancement" ενισχύει την χαμηλή οκτάβα αλλά ταυτόχρονα μεταβάλλει τη συχνότητα αποκοπής του υποηχητικού φίλτρου (subsonic filter) . Το αποτέλεσμα είναι μια σημαντικά πιο ισχυρή και βαθύτερη απόκριση μπάσου σε χαμηλά και μεσαία επίπεδα έντασης χωρίς τον κίνδυνο υπεροδήγησης του υπογούφερ ούτε μηχανικά ούτε ηλεκτρικά . Είναι απλά συναρπαστικό πόσο ευκολότερι είναι να αποκτάς ξαφνικά συναρπαστική απόδοση στις χαμηλές συχνότητες.
Αν θέλετε ακόμα χαμηλότερη  αναπαραγωγή μπάσων, το «SubXpander» μπορεί να ενεργοποιηθεί επιπλέον. Ως εκ τούτου, οι υποαρμονικοί τόνοι προστίθενται στους βασικούς τόνους στο εύρος συχνοτήτων μεταξύ 50 και 100 Hz.

 

StageXpander

 

Ανάλογα με τη διάταξη των ηχείων στο όχημα, μπορεί να δημιουργηθεί στις μπροστινές θέσεις  μια περισσότερο ή λιγότερο ευρεία στερεοφωνική σκηνή ήχου. Ένα κεντρικό ηχείο μπορεί να περιορίσει τη αίσθηση βάθους της μουσικής σκηνής. Εδώ μπαίνει το νέο "StageXpander" της Audiotec Fischer - ένα χαρακτηριστικό ήχου που φαίνεται να σπάει τους ακουστικούς περιορισμούς και έτσι επιτρέπει τη δημιουργία μιας ευρύτερης στερεοφωνικής βάσης χωρίς να επηρεάζει αρνητικά την ακρίβεια του εντοπισμού φωνών ή οργάνων!
Το εφέ μπορεί να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις σε τέσσερα βήματα.

 

ClarityXpander

 

Αναζητάτε περισσότερη διαφάνεια και ουσία στην αναπαραγωγή των υψηλών συχνοτήτων; Με το "ClarityXpander" η Audiotec Fischer προσφέρει τώρα το κατάλληλο εργαλείο. Με τη σωστή προσαρμογή (ρυθμίσιμο σε τρία βήματα), η λειτουργία προσθέτει επιπλέον αρμονικές στο ανώτερο εύρος συχνοτήτων - αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν τα αρχικά ηχεία δεν έχουν κάποια λάμψη στις ψηλές. Τα επιπλέον πρίμα δεν είναι διαθέσιμα μόνο για τα δύο μπροστινά κανάλια αλλά και  για το κεντρικό κανάλι με ξεχωριστή ρύθμιση. Ακόμα καλύτερα - το κεντρικό κανάλι επιτρέπει την ενεργοποίηση ενός αυτόματου και δυναμικού ελέγχου, έτσι ώστε η μουσική με έντονα πρίμα να μην γινεται κουραστική.

ACO - Προηγμένος επεξεργαστής 32 bit

 

Ο HELIX SIX DSP ενσωματώνει έναν εξαιρετικά ισχυρό επεξεργαστή 32 Bit τελευταίας γενιάς για όλες τις εργασίες monitoring και επικοινωνίας, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Σε αντίθεση με την προηγούμενη γενιά των 8 Bit, αυτό το MCU επιτυγχάνει υψηλότερες ταχύτητες σε σχέση με τη ρύθμιση της μεταγωγής και της επικοινωνίας δεδομένων με το λογισμικό DSP PC-Tool. Ένα επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα είναι ο ενσωματωμένος,boot loader του CoProcessor.
Επιτρέπει αναβαθμίσεις λογισμικού όλων των στοιχείων του ενσωματωμένου DSP, προκειμένου να προσαρμόσει το κύκλωμα ADEP.3 που ελέγχεται από μικροεπεξεργαστές, για παράδειγμα, στις μελλοντικές απαιτήσεις του διαγνωστικού συστήματος των εργοστασιακών ραδιοφώνων ή εάν η συσκευή θα επεκταθεί με πρόσθετες εισόδους (Bluetooth, USB).

Επιπλέον, χάρη στη νέα μνήμη flash, το ACO προσφέρει 10 θέσεις μνήμης για ρυθμίσεις ήχου αντί για τις δύο κοινές.

 

Έξυπνη είσοδος υψηλού επιπέδου ADEP.3

 

Τα σύγχρονα, εργοστασιακά εγκατεστημένα ραδιόφωνα αυτοκινήτων ενσωματώνουν εξελιγμένες δυνατότητες διάγνωσης των συνδεδεμένων ηχείων. Συγκεκριμένα, η τελευταία γενιά εργοστασιακών ραδιοφώνων είναι εξοπλισμένες με πρόσθετες λειτουργίες παρακολούθησης, έτσι ώστε τα μηνύματα βλάβης και η απώλεια συγκεκριμένων χαρακτηριστικών (π.χ. λειτουργία fader) να εμφανίζονται αρκετά συχνά αν συνδεθεί ενισχυτής - αλλά όχι με τον SIX DSP.
Το νέο κύκλωμα ADEP.3 (Advanced Diagnostics Error Protection, 3rd Generation) αποφεύγει όλα αυτά τα προβλήματα χωρίς να φορτώσει τις εξόδους των ηχείων του ραδιοφώνου OE κατά τη διάρκεια μεγάλων εντάσεων χωρίς λόγο.

 

Δυνατότητα λειτουργίας σε αυτοκίνητα με Start-Stop

 

Το τροφοδοτικό του SIX DSP είναι συμβατό με λειτουργία Start-Stop, ακόμα και αν η τροφοδοσία στο αυτοκίνητο πέσει στιγμιαία μέχρι και στα 6 Volt

Technical data

 

Power RMS  ≤ 1% THD+N  
- @ 4 Ohms 6 x 100 Watts 
- @ 2 Ohms 6 x 100 Watts
- @ 1 Ohm
- bridged @ 4 Ohms 3 x 200 Watts
- bridged @ 2 Ohms
Max. output power per channel* Up to 130 Watts RMS @ 4 / 2 Ohms
Amplifier technology Class D
Inputs 6 x RCA / Cinch
6 x Highlevel speaker input
1 x Optical SPDIF (12 - 96 kHz)
1 x Remote In
Input sensitivity RCA / Cinch 1 - 4 Volts
Highlevel 5 - 20 Volts
Input impedance RCA / Cinch 22 kOhms
Input impedance highlevel 9 - 33 Ohms or 20 kOhms
Outputs 6 x Speaker output
4 x RCA / Cinch
2 x Remote Out
Output voltage RCA / Cinch 6 Volts
Frequency response 20 Hz - 22,000 Hz
DSP resolution 64 Bit
DSP power 295 MHz (1.2 billion MAC operations/second)
Sampling rate 48 kHz
DSP type Audio signal processor
Signal-to-noise ratio digital input 105 / 108 dB Speaker / Line Output (A-weighted)
Signal-to-noise ration analog input 102 / 105 dB Speaker / Line Output (A-weighted)
Distortion (THD) < 0.03 / 0.005 % Speaker / Line Output
Damping factor 100
Operating voltage 10.5 - 16 Volts (max. 5 sec.down to 6 Volts)
Idle current 1950 mA
Max. remote output current 500 mA
Fuse 2 x 35 A Maxi-fuse (APX)
Power rating DC 12 V ⎓ 80 A max.
Additional features ADEP.3 circuit, Auto Remote switch, 32 Bit CoProcessor, Control Input
Dimensions (H x W x D) 50 x 320 x 154 mm 

* In typical multi-channel applications (2- / 3-way system + rear + subwoofer)

Συσκευασία

1 x Amplifier SIX DSP
1 x Mounting material
1 x Instruction manual

Downloads

BDA/Manual

Ενισχυτες - HELIX M SIX DSP ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ

Ετικέτες: Ενισχυτες, HELIX, SIX, DSP, ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ