Τεχνολογίες

Posted by audiotec 14/06/2021 0 Comment(s)
 
Μέσα από τις τεχνολογίες που εμείς στην Audiotec Fischer εξελλίσουμε, κάνουμε τα προιόντα μας να ακούγονται καλύτερα, και ταυτόχρονα να είναι πιο αξιόπιστα.

Ταυτόχρονα όμως, ο σκοπός μας είναι να κάνουμε ευκολότερη και πιο απλή, την λειτουργία τους και την εγκατάστασή τους φέρνοντας νέες τεχνολογίες

 

 

Τοπολογία ενισχυτών.

 

 

 

Η πιο συχνή και παραδοσιακή ιδέα αναλογικού ενισχυτή. Αυτή η τεχνολογία είναι ακόμα ασυναγώνιστη όταν το μόνο ζητούμενο είναι η ποιότητα του ήχου χωρίς συμβιβασμούς.

Αν και οι ενισχυτές τάξης AB παράγουν περισσότερη θερμότητα σε σύγκριση με τους ψηφιακούς και επίσης απαιτούν μεγαλύτερες ψύκτρες και υψηλότερα ρεύματα τροφοδοσίας, το μόνο σίγουρο είναι πως θα παραμένει πάντα  η πρώτη επιλογή του audiophile ακροατή.

 

 

Η αποκλειστικότητα της έννοιας Class GD της Audiotec Fischer φέρνει την απόδοση των συμβατικών ψηφιακών ενισχυτών Class D στο επόμενο επίπεδο. Μεταβάλλοντας την εσωτερική τάση τροφοδοσίας σε διάφορα βήματα ανάλογα με τα σήματα εισόδου του ενισχυτή, οι απώλειες "ηρεμίας" μειώνονται σημαντικά και η συνολική απόδοση πλησιάζει το μέγιστο ανά πάσα στιγμή. Έτσι, η απαγωγή θερμότητας είναι σχεδόν αμελητέα, επιτρέποντας έτσι ακόμα μικρότερες ψύκτρες. 

Η μοναδική ιδέα Class HD συνδυάζει τα πλεονεκτήματα μιας τεχνολογίας Class H με την αρχή λειτουργίας ενός ενισχυτή κατηγορίας D. Το αποτέλεσμα είναι μια αξεπέραστη απόδοση που ξεπερνά εύκολα οποιονδήποτε συμβατικό ενισχυτή Class D. Μεταβάλλοντας συνεχώς την εσωτερική τάση τροφοδοσίας ανάλογα με το εύρος των σημάτων εισόδου, οι απώλειες ηρεμίας μειώνονται σημαντικά και η συνολική αποδοτικότητα (efficiency)  πλησιάζει το μέγιστο ανά πάσα στιγμή. 

Η αποκλειστικότητα της έννοιας Class GD της Audiotec Fischer φέρνει την απόδοση των συμβατικών ψηφιακών ενισχυτών Class D στο επόμενο επίπεδο. Μεταβάλλοντας την εσωτερική τάση τροφοδοσίας σε διάφορα βήματα ανάλογα με τα σήματα εισόδου του ενισχυτή, οι απώλειες "ηρεμίας" μειώνονται σημαντικά και η συνολική αποδοτικότητα (efficiency) πλησιάζει το μέγιστο ανά πάσα στιγμή. Έτσι, η απαγωγή θερμότητας είναι σχεδόν αμελητέα, επιτρέποντας έτσι ακόμα μικρότερες ψύκτρες. 

Eίσοδοι

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

 

Εισοδος επιπέδου ηχείων, για σύνδεση σε εργοστασιακές πηγές, αλλά και σε πηγές εμπορίου που απλά δεν διαθέτουν RCA εξόδους προενίσχυσης

 

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

 

Ψηφιακή ομοαξονική στεροφωνική είσοδος σε πρωτοκολο SPDIF για σύνδεση σε πηγές που διαθέτουν την ανάλογη έξοδο

 

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

 

Είσοδος RCA/ Cinch (low level) επιπέδου προενίσχυσης, για πηγές που διαθέτουν ανάλογη έξοδο

 

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Ψηφιακή ομοαξονική στεροφωνική είσοδος σε πρωτοκολο SPDIF για σύνδεση σε πηγές που διαθέτουν την ανάλογη έξοδο

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Η υποδοχή HELIX Extension Card (slot HEC) επιτρέπει την προσθήκη περαιτέρω εισόδων, όπως ένα Bluetooth ® Audio Streaming (HEC BT) ή μια κάρτα ήχου USB High Resolution Audio (HEC USB).

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Η υποδοχή MATCH Extension Card (slot MEC) επιτρέπει την προσθήκη περαιτέρω εισόδων, όπως ένα Bluetooth ® Audio Streaming (MEC BT) ή μια κάρτα ήχου USB High Resolution Audio (MEC USB).

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Η υποδοχή HELIX Digital Input Module (HDM) επιτρέπει την επέκταση των ενισχυτών (ανάλογα με το μοντέλο του ενισχυτή) με μία ή δύο οπτικές ψηφιακές εισόδους σε μορφή SPDIF συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας SPDIF Direct In.

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Έξυπνη είσοδος υψηλού επιπέδου ADEP.3 -

Η τελευταία έκδοση του κυκλώματος «Προηγμένη προστασία διαγνωστικών σφαλμάτων ADEP.3» που μπορεί να χειριστεί ακόμη και τις απαιτήσεις της τελευταίας γενιάς εργοστασιακών πηγών αυτοκινήτων OEM.
Για πρώτη φορά το κύκλωμα ελέγχεται επίσης από τον ενσωματωμένο CoProcessor που επιτρέπει την περαιτέρω αλληλεπίδραση με τα διαγνωστικά συστήματα των σύγχρονων πηγών ΟΕΜ.
Επομένως, το ADEP.3 εξασφαλίζει την καλύτερη συμβατότητα με τα περισσότερα ραδιόφωνα OEΜ χωρίς να χρειάζεται άσκοπη φόρτωση των εξόδων σε μεγάλες εντάσεις.

Τι συμβαίνει εάν συνδέσετε έναν κοινό ενισχυτή ή επεξεργαστή σήματος σε ένα ραδιόφωνο αυτοκινήτου OEΜ αντί για τα μεγάφωνα;
Τα περισσότερα από τα ραδιόφωνα αυτοκινήτου OE εκτελούν πολύπλοκες διαδικασίες διάγνωσης κατά την εκκίνηση, προκειμένου να ανιχνεύσουν μια δυσλειτουργία ή εάν υπάρχουν συνδεδεμένα ηχεία.

Εάν το ραδιόφωνο εντοπίσει δυσλειτουργία, ενδέχεται να προκύψουν τα ακόλουθα προβλήματα:

Μηνύματα σφάλματος που είναι αποθηκευμένα στην CPU του αυτοκινήτου
Λείπουν χαρακτηριστικά όπως η λειτουργία fader
Οι έξοδοι των ηχείων θα απενεργοποιηθούν (= όχι ήχος)
Συμπέρασμα: για σωστή λειτουργία ο συνδεδεμένος ενισχυτής/επεξεργαστής σήματος πρέπει να συμπεριφέρεται στην είσοδο υψηλού επιπέδου σαν ένα τυπικό φορτίο μεγαφώνου!

 

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Έξυπνη είσοδος υψηλού επιπέδου ADEP.2 -

Η τελευταία γενιά εργοστασιακών πηγών αυτοκινήτου ενσωματώνει εξελιγμένες δυνατότητες διάγνωσης των συνδεδεμένων ηχείων. Εάν συνδεθεί ένας κοινός ενισχυτής ή επεξεργαστής σήματος, εμφανίζονται συχνά μηνύματα αποτυχίας και απώλεια συγκεκριμένων χαρακτηριστικών (π.χ. λειτουργία fader).

Επιπλέον, νέες έννοιες σταδίου ισχύος σε ορισμένα ραδιόφωνα μπορεί να προκαλέσουν ασύμμετρα σήματα εξόδου που οδηγούν σε παραμόρφωση στους μετατροπείς AD.Το κύκλωμα ADEP.2 αποφεύγει όλα αυτά τα προβλήματα χωρίς να φορτώνει άσκοπα τις εξόδους των ηχείων του εργοστασιακού  ραδιοφώνου κατά τη διάρκεια υψηλών εντάσεων.

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Έξυπνη είσοδος υψηλού επιπέδου ADEP

Η τελευταία γενιά εργοστασιακών πηγών αυτοκινήτου ενσωματώνει εξελιγμένες δυνατότητες διάγνωσης των συνδεδεμένων ηχείων. Εάν συνδεθεί ένας κοινός ενισχυτής ή επεξεργαστής σήματος, εμφανίζονται συχνά μηνύματα αποτυχίας και απώλεια συγκεκριμένων χαρακτηριστικών (π.χ. λειτουργία fader).

Επιπλέον, νέες έννοιες σταδίου ισχύος σε ορισμένα ραδιόφωνα μπορεί να προκαλέσουν ασύμμετρα σήματα εξόδου που οδηγούν σε παραμόρφωση στους μετατροπείς AD.

Το κύκλωμα ADEP αποφεύγει όλα αυτά τα προβλήματα χωρίς να φορτώνει άσκοπα τις εξόδους των ηχείων του εργοστασιακού  ραδιοφώνου κατά τη διάρκεια υψηλών εντάσεων.

 

 

Έξοδοι

 

 

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Οπτική, ψηφιακή στερεοφωνική έξοδος σήματος σε μορφή SPDIF για σύνδεση συσκευών με ψηφιακή είσοδο.

 

 

Χαρακτηριστικά DSP

 

 

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Υποστηρίζει αναπαραγωγή ήχου υψηλής ανάλυσης (HI RES) χωρίς απώλειες  .

 

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Προηγμένη πλατφόρμα CoProcessor 32 Bit (ACO) για πολλά νέα χαρακτηριστικά συστήματος και DSP. 
Για παράδειγμα, τα μοναδικά ηχητικά εφέ DSP (Augmented Bass Processing, StageXpander,
RealCenter κ.λπ.), τα πλεονεκτήματα ταχύτητας στην επικοινωνία δεδομένων ή την ευκαιρία αναβαθμίσεων λογισμικού όλων των στοιχείων του DSP

.

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Το εσωτερικό Audio-DSP που έχει αναπτυχθεί ειδικά για την επεξεργασία μουσικών σημάτων και, χάρη στην υψηλή ανάλυση των 56 bit, είναι πολύ ανώτερο από τα συμβατικά DSP πολυμέσων όσον αφορά την αναπαραγωγή ήχου

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Ήχος DSP με ανάλυση 64 bit στο εσωτερικό. 

Οι σύνθετες ρυθμίσεις φίλτρου ενδέχεται να απαιτούν μήκος λέξεων άνω των 32 bit, προκειμένου να αποφεύγεται παραμόρφωση και θόρυβος κβαντισμού. Γι 'αυτό το DSP μας,  εκτελεί όλους τους υπολογισμούς με την τεράστια ανάλυση των 64 Bit. Αυτό  σημαίνει ότι διάφορα  ακουστικά παράγωγα δεν θα έχουν καμία πιθανότητα να περάσουν μέσα στο σήμα

 

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Στα προιόντα με το σήμα αυτό, χρησιμοποιούνται δύο ολοκληρωμένα chipset DSP 64 bit που εγγυώνται ανώτερες δυνατότητες συντονισμού. Ο διπλασιασμός της ισχύος επεξεργασίας επιτρέπει την υλοποίηση ενός μεγάλου εύρους καναλιών εισόδου και εξόδου χωρίς να χάνεται η δυνατότητα επεξεργασίας όλων των μονών σε ένα φυσικό εύρος ζώνης ήχου υψηλής ανάλυσης 96 kHz / 32 Bit. Η πρόσθετη ισχύς επεξεργασίας διασφαλίζει ότι υλοποιούνται επίσης λειτουργίες όπως η "Επεξεργασία εικονικού καναλιού (VCP)" και "DSP Sound Effects (SFX)"

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Ο  Αναλυτής Σήματος Εισόδου (ISA) επιτρέπει τη μέτρηση του ηχητικού σήματος που προέρχεται από το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου και την αντιστάθμιση αν είναι απαραίτητο. 
Με αυτόν τον τρόπο, είναι δυνατή η εξισορρόπηση οποιωνδήποτε εργοστασιακών ρυθμίσεων ήχου που διευκολύνουν τις περαιτέρω χειροκίνητες ρυθμίσεις του DSP.

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Ο ισοσταθμιστής εισόδου είναι γενικά μια σχετική έννοια με τον αναλυτή σήματος εισόδου (ISA).

Υπάρχουν πέντε ζώνες διαθέσιμες για κάθε κανάλι εισόδου, οι οποίες μπορούν να οριστούν ελεύθερα ως πλήρως παραμετρικοί ισοσταθμιστές. Αυτό σημαίνει ότι τα σήματα από όλα τα εργοστασιακά ραδιόφωνα μπορούν να διορθωθούν χωρίς κόπο.

Ακόμα καλύτερα - εάν υπάρχουν ήδη διαφορές χρονικής καθυστέρησης μεταξύ των μεμονωμένων καναλιών της πηγής σήματος, ο ισοσταθμιστής εισόδου μπορεί επίσης να αντισταθμίσει αυτά, κάτι που π.χ. είναι σημαντικό αν θέλετε να αθροίσετε πολλά σήματα εισόδου για το υπογούφερ.

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Η σωστή ρύθμιση της χρονικής καθυστέρησης μεταξύ των μεμονωμένων ηχείων στο όχημα είναι απαραίτητη για μια τέλεια εικόνα σκηνής. Η συμβατική μέθοδος χειροκίνητης μέτρησης των αποστάσεων των ηχείων από το αυτί παρέχει συχνά ανακριβή αποτελέσματα, ειδικά με παθητικά συστήματα 2 ή 3 κατευθύνσεων, καθώς είναι αδύνατο να προβλεφθεί ποιο από τα ηχεία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως αναφορά για το "μηχανικό" μέτρηση. Η αυτόματη μέτρηση χρόνου (ATM) επιλύει αυτά τα προβλήματα με κομψό τρόπο. Με τη βοήθεια ενός μικροφώνου μέτρησης (π.χ. MTK1) και ενός ειδικού σήματος μέτρησης, καθορίζει με ακρίβεια τη σωστή χρονική καθυστέρηση για κάθε μεμονωμένο κανάλι. 

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Ένας αυξανόμενος αριθμός καναλιών σε καινοτόμες ιδέες ήχου έχει σημαντικό αντίκτυπο στην πολυπλοκότητα της δρομολόγησης σήματος μέσα στα προϊόντα DSP.

Ειδικά όταν τα σήματα εισόδου χωρίζονται σε συστήματα πολλαπλών δρόμων(π.χ. μπροστινά συστήματα 3 δρόμων, συστήματα κεντρικών ηχείων 2 δρόμων κ.λπ.), οι συμβατικές ιδέες δρομολόγησης φτάνουν γρήγορα στα όριά τους, τόσο όσον αφορά την υλοποίηση αλλά και τη ευκολία χειρισμού και δυνατότητα ρύθμισης.

Η νέα "Εικονική Επεξεργασία Καναλιών (VCP)" πολλαπλών σταδίων της Audiotec Fischer, σε συνδυασμό με το φιλικό προς το χρήστη λογισμικό DSP PC-Tool , διευκολύνει την υλοποίηση ακόμη και εξαιρετικά πολύπλοκων setup.

Επιπλέον, επιτρέπει την υλοποίηση όων των νέων  δυνατοτήτων ήχου FX, όπως "RealCenter" ή "Augmented Bass Processing" σε κάθε κανάλι εξόδου.

Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτής της έννοιας είναι:
Ταυτόχρονη επιλογή πολλών καναλιών για ισοστάθμιση (ΕQ) 
- Διαμόρφωση  του DSP Sound Effects (SFX) ταυτόχρονα σε ομάδες καναλιών.
- Πρόσθετα χαρακτηριστικά όπως Rear Attenuation

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Επιλογή δρομολόγησης καναλιών 1 έως 1 - Μόλις ένα όχημα είναι ήδη εξοπλισμένο με ένα premium σύστημα ήχου, το οποίο του ενισχυτή έχει ήδη περισσότερα από 6 κανάλια, π.χ. Burmester ή Bang & Olufsen, σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι πλέον δυνατή η αντικατάσταση . Μόνο ένας ενισχυτής με τον ίδιο αριθμό εισόδων υψηλού επιπέδου μπορεί να επιλεχθεί για την αναβάθμιση ενός τέτοιου συστήματος. Επομένως, όλοι οι ενισχυτές Audiotec Fischer με επιλογή δρομολόγησης καναλιών 1 έως 1 παρέχουν τουλάχιστον τουλάχιστον 8 εισόδους υψηλού επιπέδου και εξίσου πολλά κανάλια ενισχυτών.

Διαβάστε περισσότερα

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Αυτή η συσκευή υποστηρίζει τους μοναδικούς αλγόριθμους ήχου DSP της Audiotec Fischer, όπως το "Augmented Bass Processing", "StageXpander", "RealCenter" κλπ 

 

 

Τεχνολογίες Hardware

 

 

 

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Ο ενισχυτής μπορεί να αλλάξει από μονοκάναλο μονοφωνική λειτουργία σε στερεοφωνική λειτουργία 2 καναλιών αφαιρώντας ένα jumper εσωτερικά .

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Το TwinPower Link επιτρέπει την ένωση δύο ενισχυτών (ίδια μοντέλα) σε σειρά με σκοπό τον υπερδιπλασιασμό τη  ισχύος εξόδου (ανάλογα με τη διαμόρφωση των ηχείων).

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Το ρυθμιζόμενο τροφοδοτικό εξασφαλίζει 100% σταθερή εσωτερική τάση τροφοδοσίας ανεξάρτητη από την τάση της μπαταρίας και το φορτίο εξόδου που παρέχει σταθερή ισχύ εξόδου υπό όλες τις πιθανές συνθήκες λειτουργίας.

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Η τεχνολογία κατασκευής SMD (Surface Mounted Device) συνδυάζει ελάχιστη απαίτηση χώρου με μέγιστη αξιοπιστία.

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Πολύ μικρές και βολικές διαστάσεις για ομαλή ενσωμάτωση στο αυτοκίνητο.

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Η συσκευή παρέχει ένα ολοκληρωμένο, ενεργό crossover με διάφορες επιλογές διαμόρφωσης φίλτρου.

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Η λειτουργία αυτή επιτρέπει την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της αυτόματης λειτουργίας εκκίνησης του επεξεργαστή μέσω της εισόδου υψηλού επιπέδου.

 

 

 

 

Πρόσθετες λειτουργίες και χαρακτηριστικά

 

 

 

 

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Η συσκευή είναι σχεδιασμένη για γρήγορη και  εύκολη εγκατάσταση μέσω καλωδίου σύνδεσης Plug & Play.

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Η συσκευή είναι συμβατή με ένα subwoofer MATCH Plug & Play

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Ατομική διαμόρφωση DSP με το επαγγελματικό και πολύ φιλικό προς το χρήστη λογισμικό Audiotec Fischer DSP PC-Tool.

Το λογισμικό DSP PC-Tool με τις πολυάριθμες επιλογές προσαρμογής επιτρέπει έναν εξαιρετικά ακριβή συντονισμό ήχου ακόμη και κάτω από τις πιο απαιτητικές ακουστικές συνθήκες.

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Οι ρυθμίσεις ήχου για συγκεκριμένα οχήματα είναι διαθέσιμες στη βάση δεδομένων ρύθμισης ήχου για τη ηχητική διαμόρφωση σε προιόντα με ενσωματωμένο DSP.

Αυτά τα presets βελτιστοποιούνται για την τέλεια εμπειρία ήχου στο αντίστοιχο όχημα..

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί για χρήση σε αυτοκίνητα με λειτουργία Start-Stop. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της εκκίνησης του κινητήραπου η τάση πέφτει στα 6 Volt  η λειτουργικότητα της συσκευής παραμένει σταθερή και δεν επηρεάζεται.

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας επιτρέπει τη σημαντική μείωση της κατανάλωσης ισχύος του ενισχυτή ή / και του επεξεργαστή σήματος σε σύγχρονες εγκαταστάσεις ενοποίησης OEM.

Οι ενσωματωμένοι ή / και συνδεδεμένοι ενισχυτές θα απενεργοποιηθούν όταν δεν ανιχνεύεται σήμα μουσικής για συγκεκριμένο χρόνο.

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Είναι δυνατή η σύνδεση ενός προαιρετικά διαθέσιμου τηλεχειριστηρίου που επιτρέπει την προσαρμογή πολλών χαρακτηριστικών της συσκευής, π.χ. την ένταση του subwoofer.

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Το τηλεχειριστήριο περιλαμβάνεται στην συσκευασία.

 

 

Class-AB6TfCLpPBIivok

 

Ποιότητα Κατασκευασμένη στη Γερμανία. Όλα τα προϊόντα με το χαρακτηριστικό "Made in Germany" εξελίσσονται , κατασκευάζονται και δοκιμάζονται στα κεντρικά μας γραφεία στο Schmallenberg της Γερμανίας..