MATCH UP 8DSP

 1. Αρχική
 2. MATCH
 3. ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ
 4. 8 ΚΑΝΑΛΙΑ
 5. MATCH UP 8DSP
 • Κατασκευαστής: MATCH
 • Κωδικός Προϊόντος: M118000
 • Διαθεσιμότητα: Προπαραγγελία
 • 8 κάναλος ενισχυτής Ταξης GD με ενσωματωμάνο 9 κάναλο DSP για εγκαταστάσεις Plug&Play

 • 849,00€
 • Χωρίς ΦΠΑ: 684,68€

Η απόλυτη επιλογή για απλές υλοποιήσεις σε εργοστασιακά συστήματα OEM

Ο νέος UP 8DSP είναι ένα αληθινό  εργαλείο που όχι μόνο προσφέρει απίστευτη ισχύ και δυναμική για αληθινό ήχο hi-fi, αλλά ταυτόχρονα διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για εύκολη ενσωμάτωση στο αυτοκίνητο.

Η απόλυτη συνδεσιμότητα

Με τις έξι εισόδους High Level , μια οπτική ψηφιακή είσοδο, την υποδοχή κάρτας επέκτασης MATCH και πολλές έξυπνες τεχνολογίες, όπως το κύκλωμα ADEP.3, o UP 8DSP είναι τέλεια εξοπλισμένοw για πανεύκολη προσαρμογή σε υπάρχοντα πολυκαναλικά συστήματα ήχου.
Επιπλέον, με συνολικά οκτώ κανάλια ενισχυτή καθώς και με την πρόσθετη έξοδο γραμμής – σε συνδυασμό με το ισχυρό DSP 9 καναλιών – μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν μεμονωμένες διαμορφώσεις ηχείων.
Τα 2 απο τα 8  κανάλια εξόδου του ενισχυτή αποδίδουν 160 Watt RMS σε 2 Ohm – αρκετά για να τροφοδοτούν ακόμη και μεγάλα subwoofers.

Επεξεργασία εικονικού καναλιού – έτσι λειτουργεί σήμερα η δρομολόγηση σήματος

Η βέλτιστη προσαρμογή στα υπάρχοντα πολυκαναλικά συστήματα ήχου απαιτεί λογική διαχείριση και διαμόρφωση των πολλών καναλιών DSP – επομένως δεν υπήρχε αμφιβολία ότι o UP 8DSP είναι επίσης εξοπλισμένος με την πρωτοποριακή επεξεργασία εικονικών καναλιών της Audiotec Fischer.


Ειδικά όταν τα μπροστινά, πίσω και κεντρικά συστήματα χωρίζονται σε συστήματα πολλών δρόμων, οι συμβατικές ιδέες δρομολόγησης φτάνουν γρήγορα στα όριά τους, τόσο όσον αφορά την υλοποίηση όσο και τη χρηστικότητα. 

Η πολλαπλών σταδίων "Επεξεργασία Εικονικού Καναλιού", σε συνδυασμό με το φιλικό προς το χρήστη λογισμικό DSP PC-Tool διευκολύνει τη χαρτογράφηση ακόμη και εξαιρετικά περίπλοκων διαμορφώσεων συστήματος και την ελεύθερη χρηση των δυνατοτήτων ήχου FX

Επιπλέον, χάρη στον μεγάλο αριθμό καναλιών του σε συνδυασμό με την προαιρετική μονάδα MEC ANALOG IN, ο UP 8DSP είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για εφαρμογές όπου η δρομολόγηση 1 προς 1 (IOR) έχει νόημα.

ACO – Προηγμένη πλατφόρμα συμεπεξεργαστή 32 bit

Φυσικά, το UP 8DSP είναι εξοπλισμένο με την 32 Bit ACO πλατφόρμα μας, η οποία δεν αναλαμβάνει απλώς όλες τις εργασίες ελέγχου εξαιρετικά γρήγορα, αλλά χειρίζεται επίσης μια δέσμη λειτουργιών ήχου: ηχητικά εφέ όπως το Augmented Bass Processing ή το Real Center υλοποιούνται καθώς και ένα διαχωρισμένο κανάλι εισόδου EQ που περιλαμβάνει Input Signal Analyzer (ISA) για εύκολη ανάλυση και αντιστάθμιση των σημάτων εισόδου των ραδιοφώνων OE, τα οποία ήδη περιλαμβάνουν ρύθμιση ήχου από προεπιλογή.

Μικρές διαστάσεις

Παρά τις τεράστιες δυνατότητές του, και την μεγάλη ισχύ εξόδου των 6 x 65 Watts στα 4 Ohms συν 2 x 90 / 160 Watts στα 4 / 2 Ohms, ο UP 8DSP έρχεται – ως συνήθως για έναν ενισχυτή MATCH – σε πολύ συμπαγή μορφή , έτσι ώστε μπορεί να εγκατασταθεί ακόμα και σε περιορισμένους χώρους χωρίς κανένα πρόβλημα.

DSP PC-Tool 5 feat. TuneEQ – Ισχυρές δυνατότητες για την απόλυτη εμπειρία ήχου

Φυσικά, ο MATCH UP 8DSP μπορεί εύκολα να διαμορφωθεί μέσω του νέου, επαγγελματικού και εξαιρετικά εύχρηστου DSP PC-Tool 5. Οι γνωστές, πολυάριθμες επιλογές ρύθμισης δεν αφήνουν τίποτα που να μην μπορεί να γίνει  και εγγυώνται μια εξαιρετικά ακριβή ρύθμιση ήχου ακόμα και για πολύπλοκες διαμορφώσεις συστήματος. Και χάρη στη νέα, αποκλειστική λειτουργία TuneEQ για αυτόματη διόρθωση απόκρισης συχνότητας, εξοικονομείτε επίσης πολύ χρόνο κατά τη βελτιστοποίηση του ήχου σας.

Χαρακτηριστικά

 • Εξαιρετικά αποδοτικός ενισχυτής 8 καναλιών με έξοδο γραμμής 1 καναλιού και DSP 9 καναλιών
 • Ιδανικό για την αναβάθμιση εργοστασιακών συστημάτων ήχου πολλαπλών καναλιών
 • Προαιρετικές πλεξούδες καλωδίων για εύκολη ενσωμάτωση σε υπάρχοντα εργοστασιακά συστήματα ήχου πολλαπλών καναλιών
 • Εξαιρετικά ισχυρό DSP ήχου 64 Bit "σταθερού σημείου".
 • ACO – Προηγμένη πλατφόρμα CoProcessor 32 Bit για εκτεταμένο σύνολο χαρακτηριστικών
  • ISA (Input Signal Analyzer) και InputEQ για εύκολη ανάλυση και αντιστάθμιση των σημάτων εισόδου
  • Λειτουργία TuneEQ για αυτοματοποιημένη ρύθμιση των ισοσταθμιστών εξόδου
  • SFX (DSP Sound Effects) – Augmented Bass Processing, RealCenter & Co.
 • Έξυπνη είσοδος υψηλού επιπέδου 6 καναλιών με κύκλωμα ADEP.3
 • Δρομολόγηση εισόδου / εξόδου 1 έως 1 (IOR) σε συνδυασμό με την προαιρετική μονάδα MEC ANA-LOG IN – ίδιος αριθμός εισόδων υψηλού επιπέδου και εξόδων ενισχυτή
 • Το VCP (Virtual Channel Processing) επιτρέπει ακόμη πιο ευέλικτη διαμόρφωση για εξαιρετικά πολύπλοκα συστήματα ήχου
 • Υποδοχή κάρτας επέκτασης MATCH (MEC) για επεκτάσεις συστήματος όπως Bluetooth® HD Audio Streaming, High Resolution Audio Streaming μέσω USB κ.λπ.
 • Οπτική είσοδος σε μορφή SPDIF με ρυθμό δειγματοληψίας μεταξύ 12 και 96 kHz
 • Έξοδος Mono RCA για σύνδεση εξωτερικού ενισχυτή π.χ. ενισχυτή υπογούφερ
 • SCP (Έξυπνη Θύρα Ελέγχου) για προαιρετικό αξεσουάρ όπως DIRECTOR, CONDUCTOR & Co.
 • Αυτόματο Remote Turn on
 • Δυνατότητα Start-Stop έως 6 Volt τάση τροφοδοσίας
 • Συμπαγής σχεδιασμός με χαμηλή απαγωγή θερμότητας χάρη στην εξαιρετική απόδοση

Ειδικά χαρακτηριστικά: 

Τεχνολογία κατηγορίας GD

Η τοπολογία Class GD της Audiotec Fischer ανεβάζει την απόδοση των συμβατικών ενισχυτών κατηγορίας D στο επόμενο επίπεδο. Μεταβάλλοντας την εσωτερική τάση τροφοδοσίας σε πολλά βήματα ανάλογα με τα σήματα εισόδου του ενισχυτή, οι απώλειες ρελαντί μειώνονται σημαντικά και η συνολική απόδοση πλησιάζει τη μέγιστη ανά πάσα στιγμή. Έτσι, η απαγωγή θερμότητας είναι σχεδόν αμελητέα, επιτρέποντας έτσι τις μικρότερες απαγωγές θερμότητας.

ACO – Προηγμένος συμεπεξεργαστής 32 bit

Ο  UP 8DSP ενσωματώνει έναν εξαιρετικά ισχυρό CoProcessor 32 Bit τελευταίας γενιάς. Αυτό όχι μόνο αναλαμβάνει όλες τις εργασίες ελέγχου εξαιρετικά γρήγορα, αλλά και την αστραπιαία εναλλαγή μεταξύ έως και δέκα ηχητικών μνημών.


Αλλά το ACO προσφέρει πολλά περισσότερα – εκτός από έναν ισοσταθμιστή εισόδου διαχωρισμένου καναλιού, συμπεριλαμβανομένου του Input Signal Analyzer (ISA) για εύκολη ανάλυση και αντιστάθμιση των σημάτων εισόδου των ραδιοφώνων OEΜ και φανταστικά ηχητικά εφέ όπως το Augmented Bass Processing ή το RealCenter, υπάρχει τώρα η επαναστατική λειτουργία TuneEQ για αυτοματοποιημένη ρύθμιση των ισοσταθμιστών εξόδου.
Ένα επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα είναι ο ενσωματωμένος, boot loader του CoProcessor. Επιτρέπει αναβαθμίσεις λογισμικού όλων των στοιχείων του DSP προκειμένου να ρυθμιστεί το κύκλωμα ADEP.3 που ελέγχεται από μικροπροσσέσορα,  για παράδειγμα σε μελλοντικές τροποποιήσεις / αλλαγές στο διαγνωστικό σύστημα των εργοστασιακών ραδιοφώνων ή εάν η συσκευή θα επεκταθεί με πρόσθετα Interface.

Έξυπνη είσοδος υψηλού επιπέδου ADEP.3

Τα σύγχρονα, εργοστασιακά εγκατεστημένα ραδιόφωνα αυτοκινήτου ενσωματώνουν εξελιγμένες δυνατότητες διάγνωσης των συνδεδεμένων ηχείων. Ειδικότερα, η τελευταία γενιά ραδιοφώνων αυτοκινήτου είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες λειτουργίες παρακολούθησης, έτσι ώστε να εμφανίζονται συχνά μηνύματα αποτυχίας και απώλεια συγκεκριμένων χαρακτηριστικών (π.χ. λειτουργία fader) εάν συνδεθεί ένας κοινός ενισχυτής – αλλά όχι με το UP 8DSP.
Το νέο κύκλωμα ADEP.3 (Advanced Diagnostics Error Protection, 3rd Generation) αποφεύγει όλα αυτά τα προβλήματα χωρίς να φορτώνει άσκοπα τις εξόδους ηχείων του ραδιοφώνου OE κατά τη διάρκεια υψηλών εντάσεων.

Δυνατότητα Start-Stop

Το μεταγωγικό τροφοδοτικό του MATCH UP 8DSP εξασφαλίζει σταθερή εσωτερική τάση τροφοδοσίας ακόμα κι αν η τάση της μπαταρίας πέσει στα 6 Volt κατά τη διάρκεια της μανιβέλας του κινητήρα. Εάν η τάση τροφοδοσίας πέσει κάτω από τα 10,5 Volt για περισσότερα από πέντε δευτερόλεπτα, ο ενισχυτής μεταβαίνει στη «Λειτουργία προστασίας» (το LED κατάστασης ανάβει με κόκκινο χρώμα) για να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω εκφόρτιση της μπαταρίας του αυτοκινήτου.

Αυτόματη ανίχνευση ψηφιακού σήματος

Το UP 8DSP επιτρέπει την ελεγχόμενη εναλλαγή σήματος μεταξύ των αναλογικών εισόδων και της ψηφιακής εισόδου. Μόλις ανιχνευτεί σήμα εισόδου στην οπτική είσοδο, ο ενισχυτής μεταβαίνει αυτόματα σε αυτήν την είσοδο. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να απενεργοποιηθεί στο λογισμικό DSP PC-Tool. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προαιρετικό τηλεχειριστήριο για χειροκίνητη εναλλαγή μεταξύ αναλογικών και ψηφιακών εισόδων.

Λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας

Η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας είναι ενσωματωμένη στη βασική εγκατάσταση. Επιτρέπει τη σημαντική μείωση της κατανάλωσης ισχύος του UP 8DSP και των δυνητικά συνδεδεμένων ενισχυτών όταν δεν υπάρχει σήμα εισόδου για περισσότερα από 60 δευτερόλεπτα. Λάβετε υπόψη ότι σε πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα με "CAN" ή οποιαδήποτε άλλη εσωτερική δομή λεωφορείου μπορεί να συμβεί το ραδιόφωνο να παραμείνει "αόρατα" ενεργοποιημένο για έως και 45 λεπτά. ακόμα και μετά το κλείδωμα και την έξοδο του αυτοκινήτου! Μόλις ενεργοποιηθεί η "Λειτουργία Εξοικονόμησης Ενέργειας", η απομακρυσμένη έξοδος και επομένως οι συνδεδεμένοι ενισχυτές θα απενεργοποιηθούν. Το MATCH UP 8DSP θα ενεργοποιήσει εκ νέου την απομακρυσμένη έξοδο μέσα σε ένα δευτερόλεπτο εάν εφαρμοστεί μουσικό σήμα. Είναι δυνατή η τροποποίηση του χρόνου απενεργοποίησης των 60 δευτερολέπτων. ή απενεργοποιήστε εντελώς τη «Λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας» μέσω του λογισμικού DSP PC-Tool.

 

Χαρακτηριστικά DSP

TuneEQ

Το TuneEQ είναι μια εξαιρετικά ευέλικτη και ιδιαίτερα εύχρηστη λειτουργία για αυτοματοποιημένη διόρθωση απόκρισης συχνότητας. Μία μόνο μέτρηση ανά κανάλι ήχου ή ζεύγος καναλιών με κατάλληλο μικρόφωνο μέτρησης (π.χ. το δικό μας MTK1) είναι αρκετή ώστε το TuneEQ να ρυθμίζει ανεξάρτητα και με ακρίβεια τους ισοσταθμιστές στην επιθυμητή καμπύλη αναφοράς. Το TuneEQ χρησιμοποιεί το πλήρες σετ λειτουργιών του παραμετρικού ισοσταθμιστή, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης κεντρικής συχνότητας, συντελεστή Q και απολαβής. Και επειδή οι εξαιρετικά περίπλοκες αριθμητικές πράξεις που απαιτούνται για αυτήν την εκτέλεση στο παρασκήνιο, εξοικονομείτε επίσης πολύ χρόνο κατά τη βελτιστοποίηση του ήχου σας με το TuneEQ.

RealCenter

Η δυνατότητα "RealCenter" είναι ένας αλγόριθμος, που αναπτύχθηκε από την Audiotec Fischer, που δίνει έμφαση στις πληροφορίες μουσικής που υπάρχουν τόσο στο αριστερό όσο και στο δεξί μπροστινό κανάλι για να δημιουργήσει ένα μοναδικό κεντρικό σήμα. Σε αντίθεση με τις κοινές διαδικασίες, στις οποίες μόνο τα κανάλια συνοψίζονται, η ένταση του κεντρικού σήματος ελέγχεται επίσης δυναμικά από το στερεοφωνικό πληροφοριακό περιεχόμενο του αριστερού και του δεξιού καναλιού.

Ακούγεται περίπλοκο, αλλά αυτό το εφέ είναι εκπληκτικό: Αυτό σημαίνει ότι εάν μόνο το αριστερό ή το δεξί κανάλι εκπέμπει σήμα ήχου, το κεντρικό κανάλι δεν θα αναπαράγει σήμα. Στην περίπτωση κοινών αλγορίθμων, το επίπεδο έντασης του κεντρικού καναλιού μειώνεται μόνο κατά 6 dB (= μισό επίπεδο έντασης). Το "RealCenter" της Audiotec Fischer επιτρέπει μια μοναδική, διευρυμένη αναπαραγωγή ήχου για τον οδηγό και τον συνοδηγό ταυτόχρονα! Επομένως, τα μειονεκτήματα ενός συμβατικού κεντρικού καναλιού, όπως μια παρεμβατική, μικρή σκηνή ήχου, ανήκουν στο παρελθόν.

Επεξεργασία επαυξημένης μπάσων

Το ιδιόκτητο "Augmented Bass Processing" της Audiotec Fischer, που αποτελείται από τα δύο επαναστατικά χαρακτηριστικά ήχου "Dynamic Bass Enhancement" και "SubXpander", έχει αναπτυχθεί ειδικά για να βελτιώσει δραματικά την αναπαραγωγή μπάσων των υπογούφερ.

Το "Dynamic Bass Enhancement" συνδυάζει έξυπνα το μέγιστο βαθύ μπάσο και την υψηλότερη πίεση ήχου – ανεξάρτητα από το στυλ μουσικής ή τα χειριστήρια τόνου στην κεντρική μονάδα. Ανάλογα με το σήμα εισόδου, το "Dynamic Bass Enhancement" αποκτά το χαμηλότερο εύρος συχνοτήτων και μεταβάλλει τη συχνότητα αποκοπής του υποηχητικού φίλτρου. Το αποτέλεσμα είναι μια σημαντικά πιο ισχυρή και βαθύτερη απόκριση μπάσων σε χαμηλή και μεσαία ένταση ήχου χωρίς τον κίνδυνο υπερφόρτωσης του υπογούφερ ούτε μηχανικά ούτε ηλεκτρικά σε υψηλά επίπεδα έντασης. Είναι απλά συναρπαστικό ποια απόδοση μπάσου είναι ξαφνικά δυνατή.

Εάν θέλετε ακόμα χαμηλότερη και πιο «σκούρα» αναπαραγωγή μπάσων, το «SubXpander» μπορεί να ενεργοποιηθεί επιπλέον. Επομένως, υποαρμονικοί τόνοι προστίθενται στους θεμελιώδεις τόνους στο εύρος συχνοτήτων μεταξύ 50 και 100 Hz.

 

 

Technical data

Output power RMS / max.  
- @ 4 Ohms Channels A - F: 6 x 65 Watts 
- @ 2 Ohms
- @ 1 Ohm
- bridged @ 4 Ohms
- bridged @ 2 Ohms
- Subwoofer output @ 4 Ohms Kanal G - H: 2 x 90 Watts
- Subwoofer output @ 2 Ohms Kanal G - H: 2 x 160 Watts
Amplifier technology Class GD
Inputs 6 x Highlevel speaker input
1 x Optical SPDIF (12 - 96 kHz)
1 x MEC
1 x Remote In
Input sensitivity 2.8 - 11 Volts
Input impedance RCA / Cinch
Input impedance highlevel 9 - 33 Ohms with ADEP.3
Outputs 8 x Speaker output
1 x RCA / Cinch
1 x Remote Out
Output voltage RCA / Cinch 3 Volts RMS
Frequency response 10 Hz - 22,000 Hz
DSP resolution 64 Bit
DSP power 295 MHz (1.2 billion MAC operations/second)
Sampling rate 48 kHz
DSP type Audio signal processor
Signal converters A/D: BurrBrown
D/A: BurrBrown
Signal-to-noise ratio digital input 106 dB (A-weighted)
Signal-to-noise ratio analog input 104 dB (A-weighted)
Distortion (THD) < 0.03 %
Damping factor > 100
Operating voltage 10.5 - 17 Volts (max. 5 sec. down to 6 Volts)
Power rating DC 12 V ⎓ 40 A max.
Idle current 380 mA
Max. remote output current 500 mA
Fuse 2 x 25 A LP-Mini-fuse (APS)
Additional features Class GD technology with dynamically controlled
power supply, 32 Bit CoProcessor, ADEP.3 circuit, Start-Stop capability, Smart Control Port, USB, MEC slot, Auto Remote switch, galvanically isolated Line Out
Dimensions (H x W x D) 46 x 130 x 153 mm 

Περιεχόμενα συσκευασίας

1 x ενισχυτής MATCH UPGRADE UP 8DSP
4 x καλώδια σύνδεσης
1 x  αντάπτορας απο Control Input σε SCP
1 x κονέκττορας ρευμάτων
1 x βάση στήριξης
1 x καλώδιο USB
1 x Εγχειρίδιο

MATCH UP 8DSP ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ

Ετικέτες: MATCH, DSP, AMPLIFIER, ΟΚΤΩ ΚΑΝΑΛΙΑ, 8 ΚΑΝΑΛΙΑ